Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál a Budai Várban

Program
A Borfesztivál mára Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvényévé nőtte ki magát, ahol évente több tízezren sajátítják el a kulturált borfogyasztást és ismerkednek meg a borok készítőivel és a borkultúrához kapcsolódó hagyományokkal.



A nemzetközileg is elismert fesztivál leglátogatottabb programja, a Borkiállítás és Vásár immár hét éve Budapest talán legpatinásabb környezetében, az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Budai Várban kerül megrendezésre.

A Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A Borfesztivál szerves része a gasztronómia: grillsarok, halterasz, bogrács tanya, látványkonyha, helyben sült pogácsa, töki pompos lángos, juh-, kecske-, tehénsajtok, borkorcsolyák és egyéb ínyencségek várják a Látogatókat.

A szórakozásról, táncról, zenéről a Fesztiválszínpad színvonalas műsora gondoskodik. Fellép többek között a Ghymes Együttes, Cotton Club Singers, Benkó Dixieland Band, Hot Jazz Band, Orosz Zoltán Quartett, Four Fathers, Vivat Bacchus Énekegyüttes, Bartók Béla Férfikar.

Az érdeklődők idén is ellátogathatnak a VinAgora Tér sátorba, ahol szakemberek segítségével néhány percre borbírává válhatnak. Az öt nap alatt megkóstolt borok közül a résztvevők bírálatai alapján eldől, melyik bor nyeri el a „Fesztivál Bora” címet.


A pogácsa

A Borfesztivált szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Kht. elhatározta, hogy ebben az évben a hungaricumnak számító, rendkívül sokféle – kapros, juhtúrós, krumplis, hájas –, a borfogyasztáshoz, mint borkorcsolya remekül illeszkedő, nagyon népszerű étel, a POGÁCSA lesz az idei Borfesztivál gasztronómiai főszereplője. Ezért 2006 júniusában pogácsarecept versenyt hirdetett meg a Metro hírújság támogatásával.

A versenyre bárki benevezhetett, aki saját készítésű pogácsa receptjével vett részt a nemes vetélkedésen. A beérkező receptekből a Benke László, Borbás Mária, Endrei Judit, Frank Júlia, T. Bereczky Ibolya alkotta zsűri választotta ki azokat a recepteket, amelyeket elismerésre javasolt.

A díjazott pogácsákat, a Borfesztivál budai vári rendezvényén látványos körülmények között, kemencében megsütik és azokat a látogatók megvásárolhatják. Az eredményhirdetésre a Borfesztiválon, a Budai Várban, szeptember 10-én, a fesztiválszínpadon kerül sor.

Időpont: szeptember 6-10.

Helyszín: Budavári Palota teraszai

 

budapest.hu

 

2006.09.05. 10:08





Oldal nyomtatása

Hozzászólás a cikkhez

Oldal küldése e-mailben
  

 

     Keresés

  





     Olvasd mobilon
 

     Képgaléria

     Érdekességek


 


     DUGÓFIGYELŐ


     Hirdetés

Penta taxi


     Linkek


Ferihegy érkezés
Ferihegy indulás flightradar24
Máv információ
Útinform 

Üzemanyagár APEH 
Jegybanki alapkamat  
Fővárosi Önkormányzat
 
BKIK 
Fórumunk az Indexen 
Útvonaltervező
TÉRKÉP 24.hu
Autójogász



     Etarget
 

 Designed by: NeoSoft