Kékre festik és megalázzák az utasokat az orosz taxisok
Brutálisan megszégyenítik azokat, akik nem akarják vagy nem tudják kiegyenlíteni a számlát.
Nyizsnyij Novgorodban komoly problémát jelentett a taxisoknak, hogy egyre több volt a nemfizető utas. Az ilyen kuncsaftokkal nem tudtak mit kezdeni: bevitték őket a rendőrségre, de ettől még a fuvardíj kifizetése elmaradt.


Aztán kitaláltak egy „megoldást". A YouTube-on feltűnt egy videó, amelyen egy férfi látható, akinek valaki kékeszöld festéket önt a kezébe, majd felszólítja, hogy kenje be magát a trutyival. Mint kiderült, taxisok voltak a kényszerítők, a törpapává avanzsált férfi pedig egy utas, aki nem akart fizetni a fuvarért. (A kékeszöld festék pedig egy tipikus orosz gyulladáscsökkentő gyógyszer).

A videó gyorsan elterjedt, és a szokás is: a taxisok azóta így büntetik azokat, akik nem hajlandók kicsengetni a taxiórán szereplő összeget. A YouTube-ra sorra kerülnek fel a filmek, amelyekben megszégyenítik az utast: félmeztelenre vetkőztetik, a kezébe adják a taxilámpát és egy „Avatar-utas" (vagy hasonlóan kedves) feliratot tartalmazó papírt, és a bliccelőnek azzal kell sétálnia a kocsi mellett. Majd elmondatják vele, hogy „soha többé nem károsítom meg a taxisokat".

Bár a módszer talán hatékony, a fuvarozók mégsem lopták be magukat a nyizsnyij novgorodiak szívébe – a többség elítéli ezt a fajta önbíráskodást. A szervek egyelőre nem reagáltak, de nem kizárt, hogy a rendőrség hamarosan megpróbál beavatkozni a kortárs festészeti projektbe.
 
 
 

2014.05.27. 16:00

Oldal nyomtatása

Hozzászólás a cikkhez

Oldal küldése e-mailben
  

 

     Keresés

  

     Olvasd mobilon
 

     Képgaléria

     Érdekességek


 


     DUGÓFIGYELŐ


     Hirdetés

Penta taxi


     Linkek


Ferihegy érkezés
Ferihegy indulás flightradar24
Máv információ
Útinform 

Üzemanyagár APEH 
Jegybanki alapkamat  
Fővárosi Önkormányzat
 
BKIK 
Fórumunk az Indexen 
Útvonaltervező
TÉRKÉP 24.hu
Autójogász     Etarget
 

 Designed by: NeoSoft