Egymásnak estek a drosztért a taxisok
Max <> Plus
Dulakodásra, kiabálásra, majd motorzúgásra riadtak fel álmukból a Nagymező utcában lakók. Több száz taxis gyűlt össze a belvárosi utcában, hogy farkasszemet nézzenek egymással, a Max Taxi és a Taxi Plus sofőrjei álltak szemben egymással.


A csetepaté az egyik szórakozóhely miatt kezdődött, ahol korábban a Max Taxi emberei vártak ügyfeleikre. Engedélyüket néhány napja visszavonták, így a másik cég sofőrjei úgy gondolták, átveszik a drosztot.
Először csak pár autós akaszkodott össze, ám hamar verekedés lett: lökdösődés, kiabálás kezdődött, rugdosták egymás autóját, volt, aki ellenlábasa szabadjelzőjét tépte le az autó tetejéről. Ezután elhangzott a CB-rádiókon: Segítséget kérünk, támadás történt!

– Az ablakból néztük a történteket. Döbbenetes volt, hogy miután a hadakozók beleszóltak a rádióikba, több száz taxi lepte el a Nagymező utcát, teljesen megbénították a forgalmat, a motorok zúgtak, biztosra vettük, hogy tömegverekedés lesz. Volt olyan sofőr, aki csőkulccsal szállt ki az autóból – idézte fel a történteket olvasónk, Nándor, és hozzátette: egy rendőr sem jött, pedig a térfigyelő kameráknak mindent látniuk kellett.
Az érintett taxitársaságoknál elismerték, volt egy kis konfliktus.
 


– Együttműködési megállapodást kötöttünk a szóban forgó szórakozóhely felett működő hostellel, és mivel a Max Taxinak bevonták az engedélyét, néhány kolléga úgy értelmezte a helyzetet, hogy a szórakozóhelyről is vehetnek fel utasokat – mondta Kocsis Péter sales manager, a Taxi Plus munkatársa. – Ebből lett a konfliktus, ami szerencsére nem fajult el. A jövőben a Taxi Plus a hostelből szállítja az ügyfeleket, de várakozni nem fogunk, hiszen ez nem is lenne szabályos azon az úton.

A Max Taxi vezetője is hasonlóképpen nyilatkozott az ügyben. Domonkos Tibor elmondta, maga is igyekezett az éjszakai konfliktust elsimítani, miután tudomására jutottak a történtek, azonnal felvette a kapcsolatot a szórakozóhely illetékeseivel is.

– Cégünk munkatársai jogosan tartózkodtak a szerződéses partnerünk üzlete előtt, de ezt a Taxi Plus ott várakozó sofőrjei nem tudták, félreértették a helyzetet. A diszpécsereink felvették a kapcsolatot a másik társaság diszpécsereivel, s rövid időn belül tisztázták a helyzetet. – mondta a vezető.

K. Sz.
 
 

2014.06.28. 10:00

Oldal nyomtatása

Hozzászólás a cikkhez

Oldal küldése e-mailben
  

 

     Keresés

  

     Olvasd mobilon
 

     Képgaléria

     Érdekességek


 


     DUGÓFIGYELŐ


     Hirdetés

Penta taxi


     Linkek


Ferihegy érkezés
Ferihegy indulás flightradar24
Máv információ
Útinform 

Üzemanyagár APEH 
Jegybanki alapkamat  
Fővárosi Önkormányzat
 
BKIK 
Fórumunk az Indexen 
Útvonaltervező
TÉRKÉP 24.hu
Autójogász     Etarget
 

 Designed by: NeoSoft