Kitüntették a hétéves hőst
- és a két taxist aki segítségére sietett!
"Ekkor két taxis figyelt fel a segélykiáltásra, és leteperték a férfit. Mint kiderült, a 36 éves P. Sándort emberölés miatt korábban már elítélték, és 14 évet töltött a börtönben, három éve szabadult. A bűnöző a taxisok szorításából is kiszabadította magát, ám a közben megérkező rendőrök végül elkapták. Viktor a támadás másnapján újra találkozott egyikükkel."


Kun Viktort, a hős kisfiút és a segítségére siető két férfit is elismerésben és jutalomban részesítették. Dr. Tóth Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya köszönte meg nekik, hogy megakadályozták egy bűncselekmény elkövetőjének elmenekülését.
 
A rendőrség ünnepélyes módon fogadta a bátor hétéves kisfiút. Rendőrautón érkezhetett a Teve utcai kapitányságra, ahol a rendőrkapitány személyesen nyitotta ki neki az ajtót. A hősiesen viselkedő Viktor tabletet és távirányítású modellautót kapott, sőt még egy tányérsapkával is gazdagabb lett, amit azonnal fel is próbált a fotósok és újságírók gyűrűjében.

A rabló elfogásában segítséget nyújtó két taxis is elismerésben részesült.
 

 
Június 23-án késő délelőtt egy nagymama unokájával sétált a III. kerületben, amikor váratlanul egy rabló rontott rájuk. A férfi kitépte a nyakláncot a nagymama nyakából és futásnak eredt. A bátor kisgyerek utána vetette magát, átkarolta a lábát, hogy megállítsa.

Bár a rablónak sikerült kiszabadulnia a kisfiú szorításából, és elmenekült, de nem sokáig jutott. Két taxisofőr felfigyelt a jelenetre, és a család segítségére siettek. Végül ők kapták el a 36 éves férfit. Egészen addig őrizték, míg a rendőrök a helyszínre értek.

A támadó ellen rablás miatt indult eljárás, azonnal őrizetbe is vették.
 
A hétéves Viktor hétfőn késő délelőtt vásárolni indult nagyszüleivel, édesanyjával és néhány hónapos kistestvérével Budapesten, a III. kerületben - írja a Blikk. Váratlanul egy férfi lépett Viktor nagymamájához, és letépte a nyakláncát. A kisfiú a rabló után vetette magát.

"Nem törődtem semmivel, csak segíteni akartam a nagyinak. Megfogtam a bokáját, és ahogy bírtam, szorítottam – mondta Viktor a Blikknek. "Húzott maga után, még a lábfejemet is lehorzsoltam. Sajnos hamar kiszabadította magát, és rohant át az úttesten, anyával pedig csak üvöltöttünk: valaki fogja meg, segítsen!" - folytatta a kisfiú.

Nézzétek meg a Viktorral készült riportot:
 
 
Ekkor két taxis figyelt fel a segélykiáltásra, és leteperték a férfit. Mint kiderült, a 36 éves P. Sándort emberölés miatt korábban már elítélték, és 14 évet töltött a börtönben, három éve szabadult. A bűnöző a taxisok szorításából is kiszabadította magát, ám a közben megérkező rendőrök végül elkapták. Viktor a támadás másnapján újra találkozott egyikükkel.

"Büszke lehet magára, hiszen nagyon bátor volt. Mégis azt tanácsoljuk: legközelebb ne próbáljon megállítani senkit, hiszen teljesen kiszámíthatatlan, hogyan reagál egy bűnöző ilyen helyzetben" – mondta a kisfiúnak Péterfalvi Norbert törzsőrmester, a III. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja.
 
 

 
2014.06.26. 18:00

Oldal nyomtatása

Hozzászólás a cikkhez

Oldal küldése e-mailben
  

 

     Keresés

  

     Olvasd mobilon
 

     Képgaléria

     Érdekességek


 


     DUGÓFIGYELŐ


     Hirdetés

Penta taxi


     Linkek


Ferihegy érkezés
Ferihegy indulás flightradar24
Máv információ
Útinform 

Üzemanyagár APEH 
Jegybanki alapkamat  
Fővárosi Önkormányzat
 
BKIK 
Fórumunk az Indexen 
Útvonaltervező
TÉRKÉP 24.hu
Autójogász     Etarget
 

 Designed by: NeoSoft